PLC – sturingen

Siemens - Beckhoff - Allen-Bradley

Selectie en opbouw van de hardware componenten en software t.e.m. de opstart en ondersteuning tijdens bedrijf.

Robotica

De integratie van robots in uw productieproces alsook turnkey oplossingen voor een robotcel met grijper(s) en toebehoren.

MD Automation helpt u met de technische haalbaarheid, bepalen van de capaciteit, veiligheid en integratie van industriële robots & cobots.

Motion Control

Closed-loop sturingen voor een snelle en nauwkeurige afregeling van uw proces. Verhoog uw productiviteit door het inzetten van servo motoren.

SCADA / HMI

Een gebruiksvriendelijke user-interface voor de operator en onderhoudsmensen: een logische opbouw, verhelderende pictogrammen, error logging, etc. kunnen het rendement van uw machine een serieuze boost geven.

Industriële automatisatie voor machinebouw

MD Automation ontwikkelt in samenspraak met de machinebouwer de sturing en staat in voor de opstart.

Veiligheid

Aanpassen van bestaande machines volgens de hedendaagse normen. Creëer een veilige werkomgeving voor uw operator.

Wij adviseren u hoe veiligheid, ergonomie & productiviteit verenigbaar zijn.

Dit gaat van een beperkte uitbreiding met bvb veiligheidsrelais tot revamping van de installatie met integrated safety, drives, etc.

CONNECTIVITEIT / INTERFACING

Wij zorgen voor de communicatie tussen de verschillende machines alsook met de bovenliggende lagen (WMS/ERP/…)

De nuttige productiedata wordt bewaard in een database, van waaruit een rapportering mogelijk is (Power BI, Grafana, Excel, …).

Wij helpen u waar nodig met het uitrollen van een open systeem, welk toegankelijk is voor verdere uitrol naar andere delen van uw bedrijf, maar ook voor externe partners.

Controller upgrades & Retrofits

Recente hardware zorgt dat service en wisselstukken sneller mogelijk zijn ingeval van een storing. Bovendien komt dit de productiviteit en veiligheid van de installatie vaak ten goede.

Een strikte planning en goede voorbereiding zorgen voor een minimale downtime van uw machine.

Elektrische Engineering

Met MD Automation staan we in voor het elektrische ontwerp t.e.m. de kastenbouw en het bekabelen van de installatie.

AMR’s / AGV’s

Verhoog uw productiviteit door een efficiëntere aan- en afvoer van de producten. Het inzetten van AGV's kan bijdragen tot een verbeterde werkomgeving en creëert extra monitoring in uw productieflow.

Naast het opzetten van de fleetmanager voor de mobiele robots in uw bedrijf kunnen wij u ook helpen met de integratie / communicatie van de processen die hierrond gebeuren.